ΥΛΙΚΑ
|
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΓΥΡΗΣ
%
|
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΓΥΡΗΣ
%
|
Άχνη ζάχαρη
|
40
|
40
|
Σογιάλευρο
|
20
|
20
|
Μαγιά αρτοποιίας
|
5
|
15
|
Γύρη
|
10
|
0
|
Μέλι
|
10
|
10
|
Νερό
|
15
|
15
|
Σύνολο
|
100
|
100
|
Πρωτεΐνες
|
13
|
13.5
|
Υδατάνθρακες
|
53
|
52
|
Το
σογιάλευρο πρέπει να είναι πολύ καλά αλεσμένο όπως το αλεύρι σιταριού και να
περιέχει λιπαρές ουσίες σε ποσοστό μικρότερο από 7%.
Η
μαγιά αρτοποιίας να είνα κατά προτίμηση φρέσκη και όχι αποξηραμένη, γιατί έχει
πιό πολλά θρεπτικά συστατικά και είναι φθηνότερη.
Η
γύρη να είναι φρέσκη και διατηρημένη στην κατάψυξη. Να αποφεύγουμε την
αποξηραμένη και άγνωστης προέλευσης γύρη. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να τη συλλέγουμε
από δικά μας υγιή μελίσσια. Επίσης το μέλι να προέρχεται από δικά μας υγιή
μελίσσια.
Πασχάλης Χαριζάνης
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
1 σχόλια:
με την προσθηκη μαγιας πως συντηρητε η τροφη
Προσθήκη σχολίου