Buscar

Κυριακή, 22 Φεβρουαρίου 2015

Περισσότερο από ένα γλυκό: Τα οφέλη για την υγεία του μελιού







Αν και γνωρίζουμε ότι το μέλι είναι ένα υπέροχο φυσικό γλυκαντικό, λιγότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα γνωστά φαρμακευτικών ουσιών.Επιπλέον, υπάρχουν πολλά μικρά γνωστά γεγονότα σχετικά με αυτό το ευέλικτο τροφίμων, όπως η πολλαπλή υγείας που σχετίζονται με το χρησιμοποιεί κατέχει
Με τη φυσική ζάχαρη που περιέχει, το μέλι έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και επίσης παρέχει φυσική προστασία ενάντια στις ασθένειες του χειμώνα και χρησιμοποιείται ως φάρμακο για το βήχα και το λαιμό λοιμώξεις. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του μελιού είναι ότι σκοτώνει τα βακτηρίδια, ιούς, μύκητες και άλλα παράσιτα στο σώμα μας. Χάρη στον υψηλό αριθμό osmoles στο μέλι, μέλι αναγκάζει το σώμα να μειώσει το επίπεδο του ρΗ και να παράγουν υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο δρα ως αντιβακτηριακό. Γύρη μέλι είναι επίσης πλούσια σε καταλάσης ένζυμο, το οποίο εξαλείφει τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες σε φυσικούς τρόπους, όπως με το οξύ γλυκονικό που παράγεται από το φωσφορικό άλας και χλωριούχο στο μέλι που δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, όταν καταναλώνεται. Επιπλέον, όταν το μέλι θερμαίνεται, όπως όταν προστίθεται σε ζεστά ροφήματα, κέικ ή μπισκότα αντί για ζάχαρη, τα συστατικά αυτού του φυσικού θαύμα δεν χαλάσει. Μην αναμιγνύετε με ζάχαρη μέλι αναμειγνύεται συνήθως με σακχαρόζη, κοινώς γνωστό ως επιτραπέζια ζάχαρη. Παρά το γεγονός ότι τόσο η σακχαρόζη και το μέλι αποτελείται από δύο είδη ζάχαρης που ονομάζεται γλυκόζη και φρουκτόζη, επιτραπέζια ζάχαρη είναι ένα χημικό προϊόν που παράγεται από ζαχαρότευτλα και ζαχαροκάλαμα. Από την άλλη πλευρά, το μέλι γίνεται από το νέκταρ των λουλουδιών και να μετατραπεί σε κάτι φαγώσιμο. Είναι μια υγιής πηγή υδατανθράκων και όταν πρόκειται για την υγεία, το μέλι είναι πολύ διαφορετική από την σακχαρόζη, επειδή το μέλι αποτελείται από ζωτικής σημασίας θρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνες, αμινοξέα, ανόργανα άλατα, βιταμίνες και πολυφαινόλες εκτός από γλυκόζη και φρουκτόζη. Μελέτες έχουν δείξει ότι ενώ η σακχαρόζη ενεργοποιεί τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη, όταν καταναλώνεται, το μέλι δεν ενεργοποιεί αυτές τις ορμόνες? Αντ 'αυτού, επιδεικνύει θεραπευτικά αποτελέσματα χάρη στη φυσική και υγιή συστατικά του. Επιπλέον, το μέλι δεν ανεβάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και μειώνει την ποσότητα των homocysteines, τα οποία θέτουν ως κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, καθώς και το επίπεδο του CPR (C-αντιδρώσα πρωτεΐνη), η οποία είναι ένα σημάδι της φλεγμονής. Άλλα πειράματα που επικεντρώνονται στο υπεροξείδιο του υδρογόνου και μεθυλογλυοξάλη μέλι δείχνουν ότι αυτά τα συστατικά θεραπεία διαφόρων λοιμώξεων. Από την άλλη πλευρά, οι μελέτες που διεξάγονται για τα παιδιά πρότειναν ότι το μέλι είναι πιο αποτελεσματική από ό, τι μερικά από το φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία βήχα. Επίσης, αν θέλετε να απολαύσετε μια ελεύθερη από ασθένειες του χειμώνα ή να πάρετε καλύτερα χωρίς να ξοδέψουμε χρήματα για τα φάρμακα, το μέλι είναι η λύση. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνη της, μπορεί επίσης να αναμιγνύεται με μπαχαρικά για τη δημιουργία ειδικών φαρμακευτικών τύπων. Μπορείτε να φάτε μέλι, μετά την ανάμειξή του με φρέσκο ​​τζίντζερ και το αλεσμένο πιπέρι ή μοσχοκάρυδο. Οι ενήλικες θα πρέπει να καταναλώνουν 60 έως 80 γραμμάρια την ημέρα, ενώ τα παιδιά πρέπει να τρώνε τρία κουταλάκια του γλυκού. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε πεπτικά προβλήματα, φούσκωμα και φλεγμονή στο στομάχι από την κατανάλωση του μελιού, δεδομένου ότι εξαλείφει μικροοργανισμούς που ονομάζεται ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. ελάχιστα γνωστά γεγονότα σχετικά με το μέλι 1. Το μέλι είναι μια φυσική γλυκαντική ουσία και δεν προκαλεί φθορά των δοντιών. 2. Καθώς το χρώμα του μελιού γίνεται πιο σκούρο, το ποσό των ορυκτών και πολυφαινόλες που περιέχει αυξάνει. 3.Αν δεν έρχεται σε άμεση επαφή με τη θερμότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα συστατικά του μελιού δεν χαλάσει - ακόμη και αν το μέλι προστίθεται σε ζεστά ροφήματα ή τα γεύματα. 4. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες του μελιού ενισχύεται όταν καταναλώνεται με μαύρο ή τσάι από βότανα. 5. Αν γλυκάνει φρέσκα φρούτα με μέλι μετά τον τεμαχισμό τους, μπορείτε να αποτρέψετε την απώλεια των βιταμινών. 6. Όταν το μέλι είναι μεθυσμένος πάνω σε πληγές ή εγκαύματα μικρού, θα επιταχύνει τη διαδικασία ανάκτησης, καθώς αυξάνει λεμφοκυτταρική και φαγοκυτταρική δραστηριότητες. 7. Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση του μελιού μπορεί να αποτρέψει έμφραγμα του μυοκαρδίου (καρδιακή προσβολή), και να ενισχύσει την απόδοση των μυών της καρδιάς. 8. Όταν το μέλι καταναλώνεται μετά προβιοτική δράση, γίνεται ένα φυσικό αντιβιοτικό. 9. Μέλι μειώνει την ταχύτητα της ανάπτυξης των καρκινικών κυττάρων και προστατεύει από παχέος εντέρου, του προστάτη και του μαστού. Η Συμβουλή της ημέρας θα ήθελα να διευκρινίσει ένα σημείο για το μέλι που συχνά επαναλαμβάνεται, σχετικά με το αν κρυσταλλώνεται μέλι είναι πραγματική ή όχι. Είναι κοινό να δει κρυστάλλωση στο μέλι, ανάλογα με την ποσότητα του νέκταρ των ανθοφόρων φυτών παρήχθη από. Η κρυστάλλωση του μελιού είναι φυσικό φαινόμενο, με την οποία το μέλι μετατρέπεται από υγρό σε ημι-στερεά κατάσταση και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πλαστά. Να καθυστερήσει η κρυστάλλωση, συνιστάται να βάλει το μέλι σε ένα σκοτεινό μέρος κάτω από την θερμοκρασία δωματίου.

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

 
μελισσα μελιτοφορος