Buscar

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

μελισσοκομικα φυτα Κουμαριά (Arbutus unedo L.)



Η άνθισή της αρχίζει από Οκτώβριο και συνεχίζεται όλο το Δεκέμβριο. Προσφέρει
νέκταρ και γύρη, δυναμώνοντας εξαιρετικά τα μελίσσια που επεκτείνουν το γόνο, σε
μια κρίσιμοι για το ξεχειμώνιασμά τους περίοδο και εφοδιάζονται με μέλι κατάλληλο
για τη διατροφή τους όχι όμως και για τον άνθρωπο, λόγω της δυσάρεστης γεύσης
του. Τέλος είναι πιθανό οι κλιματικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την εποχή,
βροχές, περίσσεια υγρασίας, περιορισμός της πτήσης των μελισσών, να είναι αιτία
αρνητικών φαινομένων, όπως η εμφάνιση της νόσου νοζεμίασης στο μελίσσι και οι
μελισσοκόμοι να τα συνδυάζουν με τη βόσκηση στην κουμαριά.

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

 
μελισσα μελιτοφορος