Buscar

Κυριακή, 13 Μαρτίου 2016

ΠΡΩΤΕΪΝΟΥΧΟΣ ΤΡΟΦΗ ΜΕΛΙΣΣΩΝ



ΥΛΙΚΑ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΓΥΡΗΣ %
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΓΥΡΗΣ %
   Άχνη ζάχαρη
40
40
   Σογιάλευρο
20
20
   Μαγιά αρτοποιίας
5
15
   Γύρη
10
0
   Μέλι
10
10
   Νερό
15
15
  Σύνολο
100
100
   Πρωτεΐνες
13
   13.5
   Υδατάνθρακες
53
52


            Το σογιάλευρο πρέπει να είναι πολύ καλά αλεσμένο όπως το αλεύρι σιταριού και να περιέχει λιπαρές ουσίες σε ποσοστό μικρότερο από 7%.
            Η μαγιά αρτοποιίας να είνα κατά προτίμηση φρέσκη και όχι αποξηραμένη, γιατί έχει πιό πολλά θρεπτικά συστατικά και είναι φθηνότερη.

            Η γύρη να είναι φρέσκη και διατηρημένη στην κατάψυξη. Να αποφεύγουμε την αποξηραμένη και άγνωστης προέλευσης γύρη. Ο ασφαλέστερος τρόπος είναι να τη συλλέγουμε από δικά μας υγιή μελίσσια. Επίσης το μέλι να προέρχεται από δικά μας υγιή μελίσσια.














 Πασχάλης Χαριζάνης
 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

1 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

 
μελισσα μελιτοφορος