Buscar

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Αναγέννηση μελισσών…




Στην παλαια Καβαλα ξεκινάει μια νέα χρονιά για τις μέλισσες
. Είναι η εποχή που αναπτύσσονται οι καινούργιοι τους πληθυσμοί, η “αναγέννηση”! Παρότι ο καιρός είναι αρκετά βροχερός για την εποχή έχει ήδη ξεκινήσει ο τρύγος για τη συλλογή γύρης την οποία χρειάζονται οι μέλισσες για να ταΐσουν τις προνύμφες τους (σκουληκάκια). Η γύρη θα προσφέρει την απαραίτητη για το μεγάλωμα των προνυμφών πρωτεΐνη.




Αυτήν την περίοδο η κυρίαρχη ανθοφορία στην περιοχή της παλαιας Καβαλας είναι αυτή τής κρανιάς. Τα μικρά κίτρινα λουλουδάκια θα προσφέρουν την αναγκαία για τις μέλισσες γύρη. Κατόπιν, τον Απρίλιο και το Μάϊο, θα ανθίσουν οι κερασιές, οι κορομηλιές και ο κρόκος, τον Ιούνιο οι άγριες τριφυλλιές και η ακακίες και τέλος, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, θα ακολουθήσουν η μελιτοφόρες ανθοφορίες των βελανιδιών.
Έτσι, ανάλογα με τις συνθήκες και τις κυρίαρχες ανθοφορίες τής κάθε περιόδου, θα παραχθούν και διάφορα είδη μελιού όπως: ανθόμελο, μέλι ακακίας και μέλι από μελίτωμα βελανιδιάς. Το μέλι τής προηγούμενης χρονιάς βασίστηκε κατά κύριο λόγο στις μελιτοεκκρίσεις τής βελανιδιάς.











πηγη-http://dilofo.gr/nea-melissia-zagoria/

0 σχόλια:

Προσθήκη σχολίου

 
μελισσα μελιτοφορος